ENTREVISTA. Pere Guijarro

ENTREVISTA. Pere Guijarro, Gerent de Prat Actiu

“Tots ens mereixem una oportunitat. I des de Prat Actiu creiem en les persones per poder tirar endavant els nostres projectes”

Sóc Pere Guijarro Rebull, vaig nèixer i visc al Prat des de fa 33 anys. Vaig estudiar Ciències Empresarials a l’Universitat Pompeu Fabra. I des de ben petit ja vaig tenir clar que volia tenir la meva pròpia empresa. El meu pare va regentar una botiga de congelats a la ciutat, i des de llavors, la idea de ser el meu propi “jefe” em va cridar l’atenció.
Sempre he treballat amb nens com a entrenador, monitor i a l’actualitat, tot i que estic d’excedència, sóc vetllador en una escola del Prat.
Tinc el títol de Director de Lleure i a dia d’avui em segueixo formant, en diferents àmbits al món associatiu, empresarial, i com a vetllador, “el saber no ocupa lugar”.

– Explica’ns Pere, què és Prat Actiu?

És una empresa d’activitats educatives, esportives i de lleure. La vaig crear al Prat l’any 2008. Prat actiu té un caire molt social, vol donar servei a entitats que volen que els nens i nenes s’ho passin bé, però també creem llocs de treball, i també generem benefici. Molts joves del Prat han signat el seu primer contacte professional gràcies a nosaltres.

– I com neix Prat Actiu?

Prat Actiu neix com a consequència dels canvis legals que han acompanyat últimament al món del lleure i associatiu. El que ha treballat de monitor sap que abans les coses eren molt diferents, i si un volia seguir treballant ho havia de fer dins d’una gran empresa, i clar, les condicions no són les mateixes. Si em volia seguir dedicant al món de les extraescolars i del lleure havia de fer un pas endavant i fer-me autònom.

– La vida de l’autònom. Com van ser els inicis d’aquesta aventura empresarial?

Vam començar a l’Escola Bernat Metge. Allà  va ser la primera escola en la que se’ns va encarregar la gestió total de les activitats extraescolars. La Montserrat Viñals va apostar per mi, i va ser valenta, perquè en aquell moment va ser just quan la Fundació Catalana de l’Esplai es va instal·lar a la nostra ciutat, i també buscava treballar amb les AMPAS locals.

– I com ha anat evolucionant Prat Actiu al llarg dels anys?

Hem anat treballant amb una escola nova o dos cada any fins avui, que treballem al Pepa Colomer, Ramon Llull, Galileo Galilei, Escola del Parc, Joan Maragall, Jacint Verdaguer, Bernat Metge, Institut Baldiri Guilera del Prat, l’Institut Bisbe Berenguer de l’Hospitalet, Escola Montnegre de Sant Celoni… Oferim monitoratge contractat al Bàsquet Pratenc, Vòlei Prat i l’Associació Tot Pel Ball del Prat. Tenim monitoratge per les excursions de les Escoles Bernat Metge i Ramón Llull. Portem el menjador de l’Escola Jacint Verdaguer i gestionem el Casal d’Estiu del AMPA del Ramón Llull, tenim monitors contractats al Casal del Bàsquet Pratenc, coordinem el servei d’autocars compartits a diferents casals del Prat… i esperem seguir creixent.

– Qui forma part de Prat Actiu?

Prat Actiu està format per més de 50 monitors i monitores, amb 7 coordinadors i el coordinador de Projectes, l’Alberto Aguilera, amb qui confio plenament, a més de Montserrat Guijarro que ajuda en totes les tasques administratives.

– Quina és i com creus que ha de ser la relació amb les AMPAS dels centres educatius?

Nosaltres oferim la figura del coordinador a totes les AMPAS amb les que treballem. Aquesta figura fa que tinguem un tracte molt proper i directe. el fet d’estar a l’escola tots els dies crea un vincle entre el coordinador, l’AMPA  i també amb les famílies, que ens dóna una especialització respecte altres empreses del sector.

 

Entrevista Pere Guijarro, gerente de Prat Actiu.
Entrevista Pere Guijarro, gerent de Prat Actiu.

– El foment de valors per part de Prat Actiu és un dels símbols d’identitat, quins valors són els que fomenteu?

Crec que Prat Actiu és el reflex de la meva persona. Em considero una persona implicada, treballadora, empàtica, i també sóc conscient de les meves limitacions i per això m’agrada envoltar-me de gent que pot ajudar. I tot això és Prat actiu, A més sóc vetllador, i n’he vist de tots colors amb els nens, el que ha fet adonar-me´n de que tots ens mereixem una oportunitat i que la diferència està en els ulls de qui mira i no pas en la persona que mires.

– A més, esteu molt relacionats amb altres entitats del municipi del
Prat. Per què busqueu aquesta sinergia?

He format part des de fa molts anys de l’AE Bàsquet Pratenc, primer com a espectador i em vaig acabar implicant fins a ser el tresorer. Em considero una persona implicada, i reconec que m’agradaria ser-ho més. Prat actiu té un caire molt social, vol donar servei a entitats que volen que els nens i nenes s’ho passin bé, però també creem llocs de treball, i també aconseguim benefici… i aquest benefici crec que en gran part s’ha de reinvertir al municipi i de quina millor manera que fer-ho a entitats que fomenten l’esport, la cultura o que busquem el bé comú. És per això que col·laborem amb l’AE Bàsquet Pratenc, el Volèi Prat, els Castellers del Prat,  i l’AECC del Prat, que treballa directament amb els infants de l’Hospital Sant Joan de Déu.

– Quins reptes de futur teniu a Prat Actiu?

Afronto el futur amb molta il·lusió,  amb l’aliança que hem començat aquest any amb Cuina Justa, una empresa d’economia social, que ens fa més forts amb la seva experiència i compromís. Volem seguir creixent per treballar amb més escoles, i alhora fomentar els valors que s’han convertit en el nostre símbol, i treballar per a enfortir la relació tan directa que tenim amb AMPAS i famílies.

logopratactiu-16-u1227-fr

 

2 comentaris a “ENTREVISTA. Pere Guijarro”

Els comentaris estan tancats.