“Preferim ajudar als nostres jugadors a ser millors persones i esportistes que a ser uns grans guanyadors”

 

Prat Actiu!! i l’AE Bàsquet Pratenc sumem molts anys de col·laboració i educació esportiva amb valors. La Junta Directiva de l’AE Bàsquet Pratenc parla de l’entitat i de la col·laboració amb nosaltres.

  • Com neix l’AE Bàsquet Pratenc?

La llavor inicial de l’A.E. Bàsquet Pratenc se sembra el 23 de juliol del 1993, quan es signa un conveni entre l’A.E. Prat i el C.B. Prat per fusionar els respectius equips femenins i potenciar així el bàsquet femení de la ciutat. A finals de novembre de 1993 s’inscriu al Registre d’Entitats Ciutadanes de l’Ajuntament del Prat la recent creada entitat A.C.B. Pratenc Femení, però no es constitueix formalment fins el 24 d’abril de 1994 on es signa l’Acta de Constitució i es decideix que el nom serà Associació Esportiva Bàsquet Pratenc Femení, fet pel que s’inscriu amb aquest nou nom el 5 de desembre de 1994.

Des del seu naixement fins la temporada 2006-2007, el club fou exclusivament femení, aconseguint diferents ascensos a 2a i 1a catalana així com campionats de lliga en categories inferiors. A partir de la temporada 2006-2007 el club va incloure equips masculins i la secció es va consolidar ràpidament,  triplicant el nombre d’equips i esportistes de l’entitat i també aconseguint ascensos del sènior a 3a i 2a catalana.

Actualment el club segueix sent mixt, fet que va motivar el canvi nom de l’entitat als Estatuts, i passar a anomenar-se Associació Esportiva Bàsquet Pratenc

  • Quants esportistes teniu a l’entitat?

Actualment comptem amb  115 jugadors i jugadores, i compten també els infants que practiquen psicomotricitat.

  • Quines activitats porteu a terme a l’entitat?

Bàsicament tenim dos eixos de treball. Un, la psicomotricitat per als nens i nenes de 3 a 6 anys, l’altre són els entrenaments de Bàsquet a partir dels 7 anys fins a edat sènior. A banda d’aquestes propostes, a l’estiu fem el casal.

Escut de l'AE Bàsquet Pratenc
Escut de l’AE Bàsquet Pratenc
  • Com neix la col·laboració amb Prat Actiu?

 La col·laboració amb Prat Actiu!! neix, podríem dir, d’una manera natural, ja que en Pere Guijarro (gerent de Prat Actiu!!), porta implicat amb el Club fa més de 10 anys, i quan va començar a fer coses com a Prat Actiu, hi havia una col·laboració mútua. A dia d’avui, Prat Actiu ens ajuda molt activament durant tota la temporada. I des de fa ja un parell d’anys, i en agraïment a tot l’esforç que ha fet Prat Actiu amb el club, vam decidir posar a les seccions femenines el nom de Prat Actiu!! En Pere sempre ha estat a sobre de la secció femenina, i creiem que era una molt bona manera de quadrar el cercle i que tots ens sortíssim beneficiats.

  • Com va la preparació del Casal d’Estiu al Méndez?

Molt bé! Enllestint les activitats que realitzarem, inflables, festa de l’escuma… Buscant idees per superar-nos respecte l’edició de l’any pasat.  Ara mateix estem fent el curs que ens proporciona l’ajuntament pel control de l’aplicació de les inscripcions, i coordinant amb el casal d’estiu de l’Escola Ramon Llull, amb qui compartim alguns recursos.

  • Eduqueu en i amb valors, com ho apliqueu?

Sí, és el nostre punt de partida: valors a travès de l’esport. En una situacio on els valors queden en un segon pla , nosaltres oferim més importancia al treball dels valors davant del bàsquet i la competició. Sense valors no es pot jugar a aquest esport.

i nosaltres tenim al nostre ADN la transmissió de valors per sobre de la competició… Preferim ajudar als nostres jugadors a ser millors persones i esportistes que a ser uns grans guanyadors.

Imatge de la família de l'AE Bàsquet Pratenc
Imatge de la família de l’AE Bàsquet Pratenc