Francis Declara: “Ens hem de prendre l’esport escolar com una diversió. Pares i fills”

 

Avui entrevistem a Francis Declara. És membre de l’AMPA Jacint Verdaguer i una persona molt implicada en les activitats extraescolars d’aquesta escola de la ciutat. Segur que molts divendres el veieu al pati del Jacint Verdaguer coordinant tots els partits i treballant a l’organització de la lliga escolar. Avui coneixem una mica més a Francis Declara.

 

Francis, què et fa implicar-te a l’AMPA del Jacint Verdaguer?

La il·lusió i les ganes que sigui un escola activa, també voler saber què hi ha darrere de les parets on estudien els nostres infants. I, per sobre de tot, fomar part de l’educació dels nostres fills a l’escola.

Ara mateix, quants infants participen d’activitats extraescolars al centre?

Aquest curs que tot just acaba, han participat vora els 200 infants.

Per què vau apostar des de l’AMPA del Jacint Verdaguer per Prat Actiu!! per coordinar les activitats extraescolars i el servei de menjador?

Creiem en Prat Actiu!! perquè es una empresa de la nostra ciutat i el projecte ens semblava molt interessant. A més, és una empresa que té uns ideals que està molt acord amb els nostres pensaments. L’activitat extraescolar coordinada per Prat Actiu al nostre centre és molt positiva, tant els pares com els nens estan molt contents.

 

I tu que coneixes Prat Actiu!! gairebé des dels nostres inicis, com ha estat la seva evolució durant aquests quasi 10 anys?

L’evolució ha estat molt bona. S’ha millorat progressivament cada any. Penso que cada vegada tenen més professionals a càrrec de les activitats i que segueixen treballant amb la mateixa il·lusió del primer dia.

 

Prat Actiu!! Aposta pels menjadors escolars en un concepte que va més enllà de l’alimentació, i vosaltres heu estat el primer centre educatiu en confiar-hi, com valores el projecte?

Bona, i penso que és un projecte pensat per que el nen estigui aquesta estona de la millor manera possible i aprenent i coneixent el que menja.

 

Quin paper jugueu vosaltres, com a pares, a les lligues escolars de futbol sala?

Ens ho hem de prendre com a diversió. Per nosaltres és genial que els nens puguin posar en pràctica el que aprenen a l’extraescolar de futbol, i encara ho és més si és divendres i és a la nostra ciutat.

 

Com treballeu per inculcar valors?

Això ho hem fet des del principi. El més important per nosaltres sempre ha sigut el benestar de l’infant i la qualitat del que estem treballant amb ells. Als infants els hem de respectar i  s’han de respectar entre ells, es bàsic per una bona armonia. No importa guanyar, l’important es participar i felicitar sempre als nens sigui quin sigui el resultat, ells sempre ho fan amb il·lusió. Treballar en equip fa que els nens aprenguin a compartir i aprendre dels seus companys

 

Què és el que més has après en aquesta etapa com a membre de l’AMPA?

Enriquir-me com persona i aprendre moltes coses. És com un voluntariat. Els nens són al·lucinants, mai et deixen de sorprendre, i sempre et treuen un somriure. L’educació ara mateix està passant per un molt mal moment i els pares no són conscients o no ho volen ser. Hem après a ser molt pacients, hem fet molts amics, hem patit i gaudit molt però sobretot hem après a gestionar

Quins vincles es formen amb altres escoles?

Molts!  L’últim és Sant Pollin, però el més destacat és el mercat d’intercanvi de joguines.

Encara que penso que s’haurien de fer com abans, quan es feien reunions entre AMPAs per compartir experiències i aprendre tots de tots. Hi ha molt bona relació, però cal treballar més junts.

 

Per últim, M’agradaria fer una menció a la meva dona   Yoli, sense ella això no hagués estat possible .